Kategoriat
Esteettinen hoito

Yksi Hollywood-hymy, kiitos!

Oletko miettinyt hampaiden valkaisua?

Hampaiden valkaisu kuulostaa hyvältä, varsinkin näin keväisin, kun muutoinkin on aloiteltu uutta elämää tipattomana ja rasvattomana ja karkittomana, niin olisihan se hymykin mukavaa saada loistamaan. Tähän päätin listata vastauksia kysymyksiin, joita vastaanotolla minulle valkaisusta esitetään:

  1. Miksi hampaat värjäytyvät? Hampaat imevät itseensä väriaineita ruoasta ja juomasta, eniten teestä, kahvista, punaviinistä ja tummista marjoista. Kaikkein pahin värjääjä on tupakka, tupakoijalle en usein valkaisua suosittelekaan, koska tilanne palautuu hyvin nopeasti samanlaiseksi, on siis vähän niin kuin rahan kaivoon heittämistä 😝 Lisäksi hampaiden luonnollinen väri tummuu myös ihan ikääntymisenkin myötä.
  2. Miten valkaisuaine toimii? Valkaisuaine sisältää vetyperoksidia tai karbamidiperoksidia, se imeytyy hampaan sisälle ja hajottaa värjäytyneitä molekyylejä yhdistävät sidokset.
  3. Onko valkaisevilla hammastahnoilla sama vaikutus? Ei. Valkaisevat hammastahnat hankaavat kiilteen pinnalla olevia värjäymiä pois. Hankaavuutensa vuoksi, niitä ei ole suositeltavaa käyttää päivittäin.
  4. Onko valkaisu vahingollista hampaille? Ei, jos valkaisu tehdään suun terveydenhuollon ammattilaisen valvonnassa, tutkituilla ja turvallisilla tuotteilla. Netistä tilattavia valkaisutuotteita en suosittele. Hammas kuivuu valkaisun aikana ja se saattaa aiheuttaa vihlontaa, mutta se ei ole vaarallista. Hoidon jälkeen teenkin aina fluorikäsittelyn koko hampaistoon, jotta vihlonta vähenee.
  5. Mitä vaihtoehtoja on valkaisulle? Vastaanottovalkaisu on kerralla valmis, suuhygienisti käyttää vahvaa geeliä, jonka levittää hampaille. Aikaa menee noin 60-90 minuuttia. Toinen vaihtoehto on kotivalkaisu, jossa teetetään hammaslaboratoriossa muotit ja niihin laitetaan kotona valkaisugeeliä. Kotivalkaisugeeli on huomattavasti miedompaa ja valkaisutulos syntyy hitaammin. Muotit ovat monikäyttöiset, joten valkaisun uusiminen kotona on helppoa.
  6. Onko valkaisulle jotain estettä? Suun tulee olla terve, kun valkaisua tehdään. Hampaissa ei siis saa olla reikiä eikä ikenissä tulehdusta. Lisäksi on huomioitava, että mikään keinotekoinen rakenne esimerkiksi paikat, laminaatit ja kruunut eivät vaalene, valkaisugeeli tehoaa vain hammaskudokseen. Myöskään, jos hampaat ovat jo kovin vaaleat, niin mitään radikaalia muutosta niihin ei enää valkaisugeelillä saada.

Valkaisu on siis helppo ja turvallinen toimenpide, kun suu on terve. Ja kun on valkoiset kauniit hampaat, niin siinä on hyvä motiivi pitää huolta myös niiden puhtaudesta.

Jos sinua kiinnostaa valkaisu, mutta jokin siinä askarruttaa, ota suuhygienisiin rohkeasti yhteyttä Useimmiten suuhygienistit tarjoavat mahdollisuutta valkaisukonsultaatioon, jossa katsotaan suun terveydentila, tarkistetaan hampaiden lähtöväri ja tehdään asiakkaan kanssa hoitosuunnitelma.

Tervetuloa vastaanotolleni myös näissä merkeissä, minull konsultaatiokäynti on maksuton!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *